Invoegen:    
Zichtbaarheid:     Module:   
  Inloggen  
  maandag 15 juli 2024  
 Zoeken:
 

Wij zijn lid van de NVA

Autoriteit Financiele Markten

Wij zijn aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële DienstverleningProducten (per rubriek)Particuliere verzekeringenLevensverzekeringenUitkering bij OverlijdenUitvaartverzekeringNaturaverzekering    
Naturaverzekering

Het treffen van een goede regeling voor uw uitvaart en de periode daarna is een hele zorg minder. Voor uzelf, maar meer nog voor uw familie en vrienden die achterblijven. Met een uitvaartverzekering voorkomt u dat ze voor de kosten opdraaien en van alles moeten regelen terwijl hun hoofd daar dan helemaal niet naar staat.
Bij een uitvaart komt nog heel wat kijken. Een aantal verzekeraars bieden een pakket aan dat door uzelf wordt samengesteld, waarmee u en uw nabestaanden hier niet meer over hoeven na te denken.
Hierbij moet u denken aan de verzorging van de gehele uitvaart, maar ook aan het gedenkteken en hulp als de uitvaart achter de rug is.

Bij iedere uitvaart zijn een aantal basiszaken nodig. Denk aan het vervoer in een rouwauto, de opbaring, de kist en het drukwerk. En, afhankelijk van uw voorkeur, het begraven of cremeren. Nabestaanden kunnen deze zaken niet allemaal zelf regelen. Temeer omdat hun hoofd daar dan helemaal niet naar staat. De verzekeraar neemt deze taak op zich. Zodra het overlijden bekend is meld u dit aan de verzekeraar door een speciaal telefoonnummer. De verzekeraar schakeld dan een met de verzekeraar samenwerkende uitvaartverzorger in en regelt een afspraak met de nabestaanden. Samen bespreekt u wat er allemaal moet gebeuren en de verzekeraar regelt de rest.

Naast de basiszaken kunt u ook een aantal andere wensen hebben. Wensen die per persoon en soms ook per regio verschillen. Misschien heeft u die ook wel. Bijvoorbeeld een koffietafel, een eikenhouten kist of een advertentie in de krant. Ook deze zaken regelt de uitvaartverzorger.

Wilt u een tastbare herinnering voor de familie en vrienden die u achterlaat? Weet dan dat er tal van keuzes zijn en dat een gedenkteken er niet zomaar is. De verzekeraar helpt bij de keuze voor een grafmonument of urn, regelt de aanvraag en plaatsing hiervan en zorgt dat het gedenkteken netjes onderhouden wordt.

Tenslotte is het grote voordeel van een naturaverzekering, dat de premies direct aftrekbaar zijn bij uw aangifte inkomstenbelasting, als buitengewone uitgaven.

Een nadeel aan de Naturaverzekering is dat u geen bedrag krijgt van de verzekeringsmaatschappij. Ook niet als er na de uitvaart nog een bedrag resteerd. Indien u dit niet wenselijk vind is een Uitvaartgeldverzekering beter. Klik hier om naar de informatie over de Uitvaartgeldverzekering te gaan. Copyright Hendriks Assurantien   Gebruiksovereenkomst  |  Privacybeleid