Invoegen:    
Zichtbaarheid:     Module:   
  Inloggen  
  woensdag 22 mei 2024  
 Zoeken:
 

Wij zijn lid van de NVA

Autoriteit Financiele Markten

Wij zijn aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële DienstverleningProducten (per rubriek)Financiele dienstverleningParticulierBanksparenBancaire lijfrenterekening    
Bancaire lijfrenterekening

De Lijfrenterekening is de bancaire oplossing om kapitaal op te bouwen. Eerder stoppen met werken? Een ruimer pensioen? Of worden de nabestaanden goed verzorgd achtergelaten? Met de Lijfrenterekening kunt u op een fiscaal voordelige manier een kapitaal opbouwen voor uw oude dag.

Op termijn kunt u kiezen uit verschillende uitkeringsvormen, hetzij bij een bank, hetzij bij een verzekeraar:

Oudedagslijfrente: voor (aanvullend) pensioen tot overlijden
Tijdelijke oudedagslijfrente: voor (aanvullend) pensioen vanaf 65 jaar

Met de Lijfrenterekening krijgt u een spaarrekening op uw naam. U stort de bedragen die u wilt inleggen. U kunt er ook voor kiezen om gecombineerd te sparen en te beleggen. Via internet kunt u direct toegang krijgen tot uw rekening en kunt u heel gemakkelijk wijzigingen doorgeven. Wilt u wijzigingen liever via ons doorgeven, dan kan dat natuurlijk ook.

Fiscaal vriendelijk sparen
Met de Lijfrenterekening kunt u op fiscaalvriendelijke wijze sparen voor uw pensioen. Het bedrag dat u inlegt is namelijk, binnen de fiscale jaarruimte en eventueel de reserveringsruimte, aftrekbaar van de belasting.

Voor lijfrentesparen is de omkeerregel van toepassing. Dit betekent dat tijdens het sparen geen belasting verschuldigd is, maar over de uitkering van het geld wél. Copyright Hendriks Assurantien   Gebruiksovereenkomst  |  Privacybeleid