Invoegen:    
Zichtbaarheid:     Module:   
  Inloggen  
  maandag 15 juli 2024  
 Zoeken:
 

Wij zijn lid van de NVA

Autoriteit Financiele Markten

Wij zijn aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële DienstverleningProducten (per rubriek)Particuliere verzekeringenSchadeverzekeringenVerkeerVerkeersrechtsbijstandverzekering    
verkeersrechtsbijstandverzekering

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen voor uw auto en motor beschikbaar. Hierbij is de verhaalsservice de minst uitgebreide variant, welke uitsluitend in combinatie met een motorrijtuigverzekering kan worden gesloten en de Verkeersrechtsbijstandverzekering de meest uitgebreide variant. Deze laatste verzekering kunt u ook los sluiten.

Indien uw voertuig uitsluitend is verzekerd tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) en u wordt aangereden in het verkeer zal uw verzekeraar geen actie ondernemen. Het ongeluk is niet uw schuld en de verzekeraar zal dus geen schade hoeven te vergoeden. In dit geval zult u zelf uw schade moeten zien te verhalen op de tegenpartij.

Uiteraard zullen wij u hierbij helpen, maar onze service is hierbij beperkt. Wij zullen geen advocaten inschakelen en eventuele gerechtelijke procedures beginnen.

Met de verhaalsservice bent u verzekerd dat professionele juristen zich inzetten om uw schade te verhalen.

Met de Verkeersrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van rechtsbijstand in geval van juridische geschillen die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer. Waar u zich ook bevindt, in Nederland of in het buitenland. En welk vervoermiddel u ook gebruikt: van zeilboot tot vliegtuig. Ook personen buiten uw gezin zijn meeverzekerd wanneer zij met uw toestemming in uw vervoermiddel (mee)rijden. Denkt u bijvoorbeeld aan een carpoolende collega of aan de schoolvriendinnetjes van uw dochtertje.

Uniek is dat deze verzekering uw gehele verkeersrisico dekt, dus ook contractuele fouten die leiden tot ongevallen of schade aan uw auto. Als u bijvoorbeeld onenigheid krijgt met uw garage over een verkeerde reparatie, waardoor uw ongeval veroorzaakt werd, dan staat uw rechtsbijstandverzekeraar u bij.

U bent wereldwijd verzekerd. Er wordt rechtsbijstand aan u verleend door interne afdeling Rechtshulp van de verzekeraar, een buitenlands zusterbedrijf, een geselecteerde advocaat of een andere deskundigen.

Strafzaken zijn in beginsel niet verzekerd, maar wanneer u dood of letsel door schuld wordt verweten, biedt een Verkeersrechtsbijstandverzekering wel direct dekking. En als er sprake is van een strafzaak zonder dood of letsel door schuld en u wordt vrijgesproken of van rechtsvervolging ontslagen of indien de officier van justitie de zaak seponeert, dan vergoedt de verzekeraar alsnog de kosten van rechtsbijstand.


Autoschade


 Copyright Hendriks Assurantien   Gebruiksovereenkomst  |  Privacybeleid