Invoegen:    
Zichtbaarheid:     Module:   
  Inloggen  
  zaterdag 15 juni 2024  
 Zoeken:
 

Wij zijn lid van de NVA

Autoriteit Financiele Markten

Wij zijn aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële DienstverleningProducten (per rubriek)Particuliere verzekeringenSchadeverzekeringenWonenWoonhuisverzekering    
Woonhuisverzekering

Bent u zelf eigenaar van een huis of appartement dan heeft u hierin een grote som, al dan niet geleend, geld gestoken. Voordat u het weet, bent u door een onverwachte gebeurtenis uw investering geheel of gedeeltelijk weer kwijt. Denk maar eens aan een keukenbrand of een fikse waterschade.

Voor de vastselling van het te verzekeren bedrag van uw woning wordt uitgegaan van de herbouwwaarde. Deze waarde geeft het bedrag weer dat nodig is om uw woning geheel opnieuw te bouwen na een eventuele schade. De herbouwwaarde houdt weinig verband met de aankoopprijs. Meestal pakt herbouwen duurder uit dan nieuwbouw omdat nieuwbouw vaak in een project, waarin meerdere woningen gebouwd worden, plaatsvindt. Voor de herbouwwaarde is bovendien de ligging minder van belang en de waarde van de grond telt natuurlijk niet mee.

Het is belangrijk dat uw woning voor de juiste waarde is verzekerd. Is het verzekerde bedrag te hoog, dan betaalt u meer premie dan nodig is. Is het bedrag te laag, dan bent u onderverzekerd. Uw schade wordt dan niet volledig vergoed, maar u heeft slechts recht op een evenredig deel. Dit kan voor u een behoorlijke tegenvaller opleveren.

De waarde van de woning kunt u zelf eenvoudig vaststellen met behulp van de "herbouwwaardemeter". Door het invullen van de "herbouwwaardemeter" verleent een verzekeraar garantie tegen onderverzekering.


Opstal


 Copyright Hendriks Assurantien   Gebruiksovereenkomst  |  Privacybeleid